
DOMAĆI PROTEINSKI NAMAZ OD LJEŠNJAKA I KAKAA

SASTOJCI ZA CCA 350 g. NAMAZA
- 4 šalice prženih lješnjaka
- 3 – 4 žličice kakaa
- 2 žličice proteina konoplje
- 2 žlice agava sirupa ili nekog drugog sladila
- prstohvat himalajske soli
- 1 žličica hladno prešanog djevičanskog kokosovog ulja ( s mirisom )
PRIPREMA
Ako imate sirove lješnjake najprije ih stavite na tepsiju i u pećnici na nekih 180° C na 15 min. dok se ne zarumene i dobiju miris, ali pripazite da Vam se ne preprže.Nakon toga ih izvadite i skinite ljuskice s njih kako bi Vam ostali bijeli rumeni lješnjaci.
Sve sastojke sipajte u blender, ako imate snažan blender sipajte sve, ako imate sporiji radite smjesu na 2 puta. Smjesu blendaju do željene gustoće, te s vremena na vrijeme probajte da vidite da li Vam čega nedostaje. Ako Vam je želja možete dodati unutra svega što poželite, te se igrati varijacijama okusa.
Ovaj namaz je idealna zamjena za komercijalne čokoladne namaze koji su prepuni rafiniranih šećera, emulgatora, aditiva, te sastojaka kojima ne možemo niti izgovoriti ime. Kako bi djeci, ali i sebi ponudili zdraviju varijantu čokoladnog namaza, isprobajte ovaj recept doma zajedno s ukućanima, te uživajte u finim i zdravim okusima koje nam priroda sama pruža.
Dobar tek želi Vam “Zdravi dućan”!