DATULE RINFUZA

SUHE DATULE BEZ KOŠTICA

Opis

PALME DATULE SU SE ANTIČKIH VREMENA UZGAJALE U SUHIM PREDJELIMA STAROG SVIJETA – POSEBNO NA SJEVERU SUŠNE AFRIKE I NA SREDOZEMLJU. DATULE SU VEOMA BOGATE RAZLIČITIM VITAMINIMA I MINERALIMA MEĐU KOJIMA SE POSEBNO ISTIČU VITAMIN B1, B5 I FOLNA KISELINA, TE KALCIJ, MAGNEZIJ, PA ČAK I ŽELJEZO. TAJ JE PLOD IZRAZITO SLADAK ( U SVJEŽEM STANJU SADRŽI 55% ŠEĆERA, KOJI SE SUŠENJEM ZNATNO KONCENTRIRA ), TAKO DA U MNOGIM JELIMA NJIME MOŽEMO ZAMIJENITI NEZDRAVI ŠEĆER, NAROČITO AKO DOBRO IZMIKSAMO DATULE DODAJUĆI IM VODE. šEĆER U DATULAMA JE PRIRODNO VEZAN SA TOPIVIM BILJNIM VLAKNIMA KOJE SPRJEČAVAJU NAGLO ISKORIŠTAVANJE ŠEĆERA IZ NJIH, ŠTO SPRIJEČAVA POSLJEDIČNU HIPOGLIKEMIJU. PREDSTAVLJAJU ODLIČAN PRORODAN IZVOR ENERGIJE, BRZO ĆE VAM DATI SNAGU, BEZ KASNIJE SLABOSTI. MOGU SE KORISTITI SVJEŽE I SUŠENE. NASJECKANE DATULE ODLIČAN SU DODATAK ŽITARICAMA, KOLAČIMA, KEKSIMA, PUDINZIMA, A OD NJIH SE MOŽE NAPRAVITI I SLATKI NAMAZ. ZEMLJA PODRIJETLA: IRAN

Dodatne informacije

Težina

1 kg, 500 g