JADRANKINA OTOPINA 50 ML – BILJNI KONCENTRAT BOGAT JODOM

ZEMLJA PORIJEKLA -HRVATSKA

Opis

Suvremeni čovjek teško da može na prirodan način unijeti u organizam dovoljnu količinu dragocjenog joda, ponajprije zato što je tlo uvelike osiromašeno, a i ljudski organizam, koji je zasićen toksinima, ne može apsorbirati ni onu malu količinu joda koja mu je dostupna kroz prehranu.

Iako se jod dodaje određenim vrstama soli, s dugotrajnim stajanjem taj mineral ispari i nestane. Upravo nam je zato potreban dodatni unos joda.

Jod dobiven iz algi vrhunske čistoće

Prirodne alge, koje su poznate kao izvor joda, danas su zbog onečišćenja često zasićene metalima, toksinima, kao i bakterijama i kvascima, no alge koje se koriste za pripremu Jadrankine otopine uzgajaju se u umjetnim bazenima u posebno kontroliranim uvjetima, stoga je njihova čistoća besprijekorna.

Jadrankina otopina dobiva se iz kombinacije nekoliko vrsta crvenih i smeđih algi koje su bogate jodom.

Te su alge posebnim postupkom pretvorene u nano čestice kako bi jod, nakon što uzmete otopinu, mogao ući u svaku vašu stanicu, odnosno kako bi iskoristivost tog minerala u vašem organizmu bila maksimalna.

Dobrobiti joda

Iako jod obično dovodimo u vezu sa zdravljem štitnjače, ovaj moćni mineral zapravo štiti zdravlje cijelog vašeg organizma.

Naime, jod je sastavni dio hormona štitnjače koji su zaduženi za metaboličke aktivnosti većine stanica i koji igraju vitalnu ulogu u ranom razvoju naših organa, osobito mozga.

Osim toga, jod ima i snažan učinak detoksikacije te oslobađa organizam od teških metala poput broma, aluminija, žive i olova.

Ljekovito djelovanje joda:

– ima učinak prirodnog antibiotika

– uravnotežuje proizvodnju hormona te pridonosi normalnom radu štitnjače

– moćno je antivirusno i antiseptičko sredstvo

– ima antioksidativna svojstva

– potiče funkcije živčanog sustava

– povećava razine energije

– pridonosi mentalnim funkcijama

– snažno djeluje protiv stresa

– štiti od moždanog i srčanog udara

Preventivna primjena Jadrankine otopine

Ako Jadrankinu otopinu uzimate preventivno, ne biste trebali premašiti dnevno preporučenu dozu navedenu na ambalaži, a to je 3 kapi otopine joda koje trebate nakapati u 250 ml vode.

Preporuka je uzimati otopinu neposredno nakon doručka ili ručka (nikako ne prije ili nakon konzumacije kave ili alkohola!)

Uzimate li i vitamin C, pazite da ga unosite u organizam 2-3 sata nakon uzimanja joda.

Ako tek počinjete uzimati Jadrankinu otopinu, krenite s 1 kapi u 250 ml vode na dan, a onda postupno povećavajte do 3 kapi.

U slučaju popratnih pojava poput glavobolje, umora i mučnine ili simptoma sličnih prehladi nema razloga za brigu. To su uobičajeni znakovi koji ukazuju na to da se vaš organizam počeo čistiti od toksina.

Jednom kad počnete uzimati jod, ne biste ga trebali prestati uzimati. Naime, endokrinolog dr. Guy Abraham i brojni drugi znanstvenici smatraju da je svakom čovjeku za optimalno zdravlje potreban unos 12 do 36 mg joda svaki dan.

Jeste li znali da Japanci, koji uzimaju oko 13 mg joda na dan, spadaju među najdugovječnije, najzdravije i najinteligentnije ljude na svijetu?