KAKAO PRAH 250 G

Kategorija: Oznake: ,

Opis

Kakaovac, (lat. Theobroma cacao), malo je zimzeleno stablo iz porodice Sterculiaceae koje raste u tropskim šumama Amerike. Prijevodom latinskog imena, njegovi se plodovi nazivaju ‘hranom bogova’, a koriste se za proizvodnju kakao praha, kakao maslaca, čokolade i čokoladnog likera.

Kakao prah nastaje mljevenjem zrna kakaa i uklanjanjem masti (kakao maslaca) nakon čega dobivamo visokokvalitetni kakao u prahu senzualnog mirisa i okusa.

Važno je napomenuti kako njegova vrijednost nije samo u okusu. Kakao je bogat izvor vlakana i bjelančevina koje doprinose održavanju mišićne mase i normalnih kostiju. Također je izuzetno bogat antioksidansima koji su prijeko potrebni za normalno funkcioniranje organizma.

Za savršenu dozu slatkoće svakog napitka, prhkog kolača ili torte, kremastog namaza ili kaše s muslima, tu je kakao u prahu!

Način upotrebe:

Preporučljivo je konzumirati do dvije žlice dnevno.

Dodajte kakao prah hladnim i toplim napitcima, kašama, muslijima i slasticama. Kako biste pripremili toplu šalicu organskog kakaa, dodajte dvije čajne žličice kakaa u prahu u 2dcl toplog biljnog napitka (napitak od badema, riže, zobi…) i zasladite zaslađivačem Vašeg izbora.

Sastojci:

100% kakao prah*
*iz certificiranog organskog uzgoja