LANENO ULJE 500 ml

7.87  (59.30 kn)

LANENO ULJE 500 ml

Opis

 

Laneno ulje dobiveno je hladnim prešanjem kvalitetnih sjemenki lana nakon čega prolazi kroz pažljivi proces filtriranja. Time su zadržani svi vrijedni nutrijenti koji se drugačijim procesom prerade izgube, što znatno pridodaje vrijednostima ove vrhunske blagotvorne namirnice.

Ne preporučuje se koristiti za kuhanje budući da ne ostaje stabilno pri višim temperaturama na kojima se njegove korisne masne kiseline raspadaju na štetne tvari.

Zbog specifičnog okusa prošaranog gorkastim aromama predstavlja idealan dresing raznim salatama, a može se dodati i u druga jela poput smoothieja i krem juha kako bi podigao njihovu nutritivnu vrijednost.

Nutrigold laneno ulje je osim u prehrani poželjan sastojak za njegu tijelu – ima pozitivan učinak na osjetljivu kožu sklonu pucanju te ublažavanju svježih, vidljivih ožiljaka.

Način upotrebe:

Najbolje ga je upotrijebiti svježe kao dodatak salatama, preljevima, frapeima, krem juhama ili svježem siru. Laneno ulje vrlo je efikasno i pri korištenju za vanjsku primjenu, nanošenjem na kožu.

Preporučena dnevna doza unosa je 1-3 velike žlice, te se ta količina ne bi smjela prekoračiti.

Sastojci:

100% laneno ulje
Porijeklo – Hrvatska

 

Dodatne informacije

Litre

500 ml