TAPIOKA ŠKROB 1 KG

4.45  (33.53 kn)

Kategorija:

Opis

Tapioka škrob je jedan je od najpoznatijih i najčešće korištenih škrobova u kuhinji zahvaljujući svojim višestrukim, kvalitetnim svojstvima. Poznat i kao brašno od tapioke, ovaj škrob je dobiven sušenjem i pažljivim, finim mljevenjem korijena biljke manioka iz 100% organskog uzgoja.

S obzirom da nema konkretan okus čini idealan zgušnjivač juha, variva i raznih umaka kojima će podati savršenu kremastu strukturu. Vrlo je lako topljiv pa dodavanjem ne dolazi do stvaranja grudica, a hlađenjem se ne izdvaja u naslagama.

Ne treba se zanemariti niti u pripremi slatkiša: s kokosovim mlijekom može se od njega napraviti zdravi, neutralni puding, a da bi postao još finiji, dovoljno je dodati samo malo voća ili orašastih plodova.

 Tapioka škrob odlikuje se i niskim sadržajem:

  • masti
  • šećera
  • soli

Sva jela koja se podvrgavaju pečenju, a sadrže tapioka škrob imat će neodoljivo hrskavu koru, stoga se prvenstveno preporuča koristiti ga u pripremi kruha i peciva. Dodavajući ga raznim brašnima od sjemenki, dobiva se prava, spužvasta konzistencija kruha te pekarski proizvod pun zdravih svojstava.