
PUDING OD ČOKOLADNOG PROSA I MRKVE

SASTOJCI ZA CCA 2 OSOBE
- 1 šalica kuhanog prosa
- 4 banane
- 2 mrkve
- sok 2 naranče
- 4 žličice kakaa
- 1/2 šalice natopljenih otkoštenih datula
- 2 žlice goji bobica
- 2 žlice kokos brašna
- 3 žličice proteina konoplje
- 1/2 šalice natopljene chia
- 1/2 žličice ceylonskog cimeta
PRIPREMA
Proso operite i kuhajte nekih 10 min. Za to vrijeme napravite srednji sloj od mrkve. Ubacite u blender 2 mrkve, 2 banane i sok od dvije naranče, te prstohvat cimeta. Sve to zblendajte, izvadite iz blendera, te prebacite u posudu sastrane. Nakon što ste skuhali proso i ohladili ga u hladnoj vodi, sipajte ga u blender zajedno sa svim namirnicama osim dekorativnih goji bobica i kokos brašna. Sve slojeve treba dobro izblendati kako bi dobili glatke i kremaste pudinge.
Nakon što ste napravili dvije smjese, prvo sipajte tamni sloj, zatim žuti sloj i potom opet tamni sloj. Deserte ukrasite goji bobicama i kokos brašnom.
Savjet: kako biste dobili hrskaviji i zasitniji desert, moja je preporuka da još između slojeva stavite nekih nasjeckanih orašastih plodova koji će dati odličan kontrast finom pudingu.
Ako ne znate kako iskoristiti neke bezglutenske žitarice u slasticama, ovo je jedan od odličnih načina, budući da je proso sam po sebi neutralnog okusa i odlično se slaže kako sa slanim jelima, tako i sa slatkima kojima daje puninu okusa.
Dobar tek!