
QUINOA S NARANČASTOM LEĆOM I POVRĆEM

SASTOJCI ZA CCA 2 OSOBE
- 1 šalica narančaste leće
- 2 šalice paprike narezane
- 1 šalica kukuruza šećerca
- 1/2 brokule
- 2 mrkve
- 2 žlice kokosovog ulja bez mirisa
- 1 crveni luk
- 2 režnja bijelog luka
- 1 žličica kurkume
- 1/2 žličice cayenskog papra
- 1 šalica graška
- 1/4 žličice himalajske soli
- 4 žlice hladno prešanog ulja konoplje
PRIPREMA
- Sve povrće osim luka narežite i stavite kuhati na pari 10 – ak minuta ili ako kuhate, maximalno 4 – 5 min., kako bi se sačuvali nutrijenti. Ja osobno više volim da povrće bude hrskavije i više sirovo, nego skuhano. Istovremeno stavite kuhati i quinou i leću , te kuhajte 5 – 8 min. maximalno, jer su one već same po sebi mekane i treba ih kratko kuhati, pogotovo narančastu leću koja se brže kuha od zelene.
- Na zagrijanu tavu stavite 2 žlice kokosovog ulja bez mirisa i crvenog luka na koju minutu i bijelog kojega ne treba puno obrađivati kako ne bi izgorio. Nakon što se skuha povrće, dobro ga ocijedite, te stavite na pirjani luk i smanjite vatru kako bi se lagano dinstalo. Za to vrijeme quinoa i leća će biti već gotove, isperite u hladnoj vodi, procijedite, istresite na tavu s povrćem.
- Sve skupa u tavi začinite sa kurkumom, cayenskim paprom i himalajskom soli, te dodajte po želji svoje začine i skinite s vatre.
- Na servirni tanjur dodajte još začina po želji i prelijte s 2 žlice ulja konoplje, koja sjedinjuje sve okuse na tanjuru.
- I to je to, brz i vrlo hranjiv obrok s puno proteina, kojih se u leći, quinoi i grašku može naći u izobilju. Ovako izbalansiran obrok sastoji se od pregršt vitamina, minerala, ugljikohidrata, proteina, vlakana i zdravih masnoća dok će salata po Vašem izboru dodati točku na i, u ovome finom receptu. Dobar tek želi Vam “Zdravi dućan” !